Klaarkomen

Klaarkomen is een ontlading van seksuele spanning in je lichaam. Het is een speciaal gevoel dat per persoon en per keer kan verschillen. Een ander woord voor klaarkomen is orgasme of een hoogtepunt, de seksuele ontlading tijdens het vrijen of masturberen. 

Het klaarkomen bij mannen gebeurt doordat de eikel wordt gestimuleerd door beweging en met name door wrijving.


Volgens onderzoekers is het gevoel bij mannen en vrouwen nagenoeg hetzelfde, op de plaats van ontlading in het lichaam na.  Klaarkomen kan anders aanvoelen als je zwanger bent. Soms intenser en heel fijn, en soms een klein beetje te gevoelig. Er zijn zelfs vrouwen die zeggen dat ze door orgasmes een bevalling aankunnen. Het is niet bij iedereen even intens en hoeft ook niet altijd het hoogtepunt van de seks te zijn. 

Klaarkomen houdt de zaakjes beneden strak, gezond en jong. Dat komt doordat er bloed naar die gebieden stroomt waardoor alles weer schoon spoelt. Eén keer per week klaarkomen is genoeg om alles op te pimpen.   

Je kunt klaarkomen zoals jij het niet wilt. Je kunt te snel klaarkomen, te laat of met minder gevoel. Soms lukt klaarkomen helemaal niet. Er zijn verschillende oorzaken en oplossingen voor problemen met klaarkomen.


Vroegtijdig of te snel klaarkomen hangt vooral af van wat jij of je sekspartner te snel vindt. Te snel klaarkomen is ook een veelvoorkomend probleem. Te snel klaarkomen kan ook bij een aantal lichamelijke ziektes voorkomen, zoals nierziekten, suikerziekte, hart- en vaatziekten of longproblemen. Uiteraard zijn er nog meer redenen, zoals het klaarkomen bij het gebruik van een condoom soms moeilijk kan zijn.  


Technieken om de ejaculatie uit te stellen kunnen aangeleerd worden maar zijn niet altijd eenvoudig toe te passen. Verdovende crèmes op de penis zou een oplossing kunnen zijn. Voor een groot deel van de mannen die dit ondervinden is het een ‘issue’. Een voordeel is wel dat het langer duurt voordat de man een tweede en soms zelfs een derde zaadlozing krijgt. 

Je zou een ander standje tijdens het vrijen kunnen aannemen waardoor je eikel minder wrijving ervaart. Een eerste techniek is, train jezelf. Als je alleen bent en je weet dat je partner je niet de eerst komende 30 minuten zal storen, pak dan een glijmiddel en probeer het zo lang mogelijk vol te houden. Laat het een troost zijn; vroegtijdig klaarkomen is een probleem waar veel meer mannen mee tobben, en dat terwijl het niet nodig zou moeten zijn.

Een penisring b.v. is geschikt voor het creëren van een perfecte erectie en het verlengen van de zaadlozing.

Het klaarkomen is ook niet het allerbelangrijkste. Klaarkomen hoeft niet altijd, het hoeft niet tegelijkertijd, het hoeft niet door penetratie en ook niet door de partner. Vaak wordt klaarkomen binnen 1 minuut na penetratie als te snel klaarkomen gekenmerkt.  

Het is een feit dat de ademhaling de sleutel is van controle over je hele lichaam. Daarom moet je je ademhaling sterker en dieper maken. Haal adem door je neus en je voelt hoe je onderbuik zich vergroot ter hoogte van je navel. Hou je borst ontspannen en adem met enige kracht vanuit je onderbuik weer uit. Merk op dat je penis en testikels omhoog komen als je uitademt. Herhaal dit zo'n 20 tot 35 keer. Je adem onder controle krijgen is essentieel om jezelf te weerhouden van ejaculatie en het orgasme gevoel over je hele lichaam te verspreiden.


Sommige mensen raken opgewonden door het zien van (delen van) een mooi lijf, andere mensen door te zoenen of te likken en weer anderen door streling of een erotische fantasie Ook een gezellige omgeving kan daartoe bijdragen. Maak gebruik van bijvoorbeeld massageolie.

Veel vrouwen hebben moeite om een orgasme te krijgen. Uit statistieken blijkt dat het gaat om maar liefst 2 miljoen Nederlandse vrouwen die aangeven dat ze moeilijk een orgasme kunnen krijgen. Er zijn verschillende omstandigheden en redenen die voor een vrouw het klaarkomen kunnen belemmeren. Wanneer een vagina heel nat is, zal de wrijving heel weinig zijn. Je voelt daardoor niet zoveel. Onbedoeld zal je daardoor langer kunnen doorgaan en zo het klaarkomen kunnen uitstellen

Er wordt nog vaak gedacht dat vrouwen het beste kunnen klaarkomen door flinke en langdurige penetratie. Als je partner moeilijk kan klaarkomen dan kan het helpen om een sex toy te introduceren in jullie slaapkamer. Het gebruik van seksspeeltjes zorgt voor nieuwe sensaties met vibraties en pulsaties die allemaal kunnen helpen om haar tot een hoogtepunt te brengen.   


Dat de meeste vrouwen clitoraal klaarkomen, wil niet zeggen dat je je daar volledig op moet richten. Omdat de clit zo gevoelig is, kan dat juist onprettig zijn. Probeer in plaats daarvan eens de ruimte eromheen -- bijvoorbeeld de schaamlippen -- te stimuleren. Het orgasme kan wel extra worden gestimuleerd door vaginale stimulatie (penetratie met een penis of stimulatie met vingers of vibrator), te combineren met stimulatie van de clitoris. Door streling in de omgeving van de vagina, via de tepels, bij anale stimulatie, door een welgemikte klap op het juiste moment of door fantasie alleen.. 
    10-09-2018 13:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Copyright 2017 - GoToDesire